7/11/2017

Paluumuuttajan päiväkirja - Day 6Nyt on kuusi kokonaista päivää vietetty Suomessa ja ajatteli näin 26. syntymäpäivänäni pistää lyhyesti ja ytimekkäästi plussat ja miinukset näiltä päiviltä:

- Siitepöly
ATSIUH x 1000 sen jälkeen kun saavuin tänne. En tykkää. *niisk*

+ Lämmintä!
Hyvästi Skotlannin hyytävä merituuli joka vihloo luihin ja ytimiin asti, sekä ärsyttävät tihkusateet jotka eivät ikinä lopu. Täällä ollaan 20 asteen lämmössä, satoi tai paistoi, ja silloin kun sataa niin sataa ihan tosissaan eikä mitään surkeata tihkua joka luulee olevansa sadetta. Kävin jo järvessäkin heittämässä hyvästit kahden vuoden talviturkeille.

- Tylsää (toistaiseksi)
Olihan tämä tiedossa että äiten nurkissa asuessa on yksityisyys vähässä ja tekemisestä pulaa kun ei ole vielä töitä, eikä voi asentaa konettaan mihinkään nurkkaan että voisi aloittaa tyypilliset 5 tunnin netflix-maratonit ja säälittävät kissa-videoiden metsästykset.

+ Tekemistä on kuitenkin tarjolla
Tässä kodin vieressä on kaverin ohjaama/pääosaesittämä kesänäytelmä menossa joten mä jo heittäydyin sinne vapaaehtoiseksi lipunmyyntiin ja yleiseksi apulaiseksi. Ensi-illassa törmäsin jo yhteen ohjaajaan joka haluaa mut mukaan seuraavaan näytelmäprojektiinsakin, yay!

- Työnhaun ikuinen tuska
Olit sitten Skotlannissa tai Suomessa, niin työnhaku on aina yhtä ahterista. Täällä kenties inasen enemmän ahterista kuin Skotlannissa siinä mielessä, että lähes jokaiseen liikeketjuun haetaan sähköisesti, kun Skotlannissa sitä selvisi CV:den toimittamisella. Hain toissapäivänä kahteen (2!!) työhön sähköisesti lomakkeita täyttämällä, ja siihen meni yli TUNTI. Ja kun meikä pyöräili työkkäriin kysymään jahka tämä köyhä työtön saisi lainata heidän printteriään CV:den tulostamiseen, niin TE-toimisto oli jo kiinni (vaikka netissä luki että ovat auki).

+ Työnhaku tuottaa kuitenkin hedelmää
Sain jo yhden työhaastattelukutsun (sietääkin saada kun jaksoin täytellä kiltisti 6-sivuisen lomakkeen) ja jahka pääsen tästä vauhtiin niin kutsuja saattaa tulla lisääkin. Skotlannissa jos teit sähköisen hakemuksen niin saattoi kestää kuukausi ennen kuin kuulit mitään - tämän firman kanssa meni 3 päivää.

+/- Kaupat
ELÄKÖÖN ruisleipä, raejuusto, pätkis, tupla-patukka, Fazer, mustikkakeitto, lakritsijäätelö, oltermanni-juusto, maksalaatikko, muumilimsa ja ihanat JAUHOMAKKARAT. Mutta perkele että onnistuin näyttämään idiootilta kun menin kaupan tiskille ja sanottiin että oli jäänyt vihannekset punnitsematta, d'oh!! Ja kerron mikä muu jää punnitsematta, nimittäin mun oma paino. Rupeaa jo maha pömpöttää.

+ Kaverit
Heti seuraavana päivänä paluustani meikä selvitti koska eräs parhaista kavereista mahtaa päästä töistä, lainasi siskolta autoa ja pärryytti Valkeakoskiin yllättämään täysin epätietoisen kaverini siitä että olin sniikisti palannut Suomeen kenenkään huomaamatta. Kaverin ilme oli kyllä kaiken vaivan väärti! Potkin edelleen itseäni siitä etten tajunnut videokuvata tämän reaktiota.

+/- Liikenne
Jes, mä saan ajaa taas autoa! UK:n typerät vakuutussäännöt esti mua satunnaisesti lainaamasta kenenkään autoa, mutta nyt meikä sai pärrätä siskon autolla - myönnän, ensimmäiset kymmenen metriä pihasta lähdettyäni ajoin vasemmalla. Ups.

- Oon köyhä kuin kirkonrotta
Viimeiset punnat meni Skotlannissa siihen kun postitin viimeiset tavarani Suomeen, ja tililtä lähti viimeiset pennoset kun piti lentokentällä syödä jotakin ennen lähtöä. Vaikka olen tehnyt muuttoilmoituksen maistraattiin ja ilmoittanut kelalle että olen takaisin, menee siinä silti vielä tovi ennen kuin saan mitään tukia mistään - jos niille edes tulee tarvetta, sikälimikäli löydän töitä ennen sitä.


Eipä tässä muuta tule juuri tähän hätään mieleen. Menenpä tästä syömään pannulla kärväytettyä jauhomakkaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti