4/23/2017

In case I disappear, tell my mom I love her

Vielä ei ole kaikki edellisen työpaikan kanssa ohi, vaikka potkut sieltä sainkin.

Muutama päivä sitten tuli facebookissa eteen paikallislehden uutisotsikko, jossa kerrottiin että suosittu paikallisravintola on saanut varoituksen yhdeksästä eri hygieniaturvallisuutta koskevasta rikkeestä. Ja mikäs muu ravintola mahtoikaan olla kyseessä, kuin juuri se josta sain viime viikolla potkut! Uutisessa mainittiin muunmuassa päivämäärämerkkaamattomia eineksiä, vanhentuneita eineksiä sekä se että tilan puutteen vuoksi se iso soppakattila jossa päivän keitto on, löytyi tarkastajan ilmaantuessa keittiön lattialta. 
Ottaen huomioon että itsekin aloin oksentamaan juurikin päivän keiton syötyäni, koin tämän tilanteen aika huvittavana. En siten voinut vastustaa kiusausta, vaan "tägäsin" kyseiseen uutiseen kaverini joka tiesi tästä koko sotkusta, mainiten vain tilanteen ironisuuden (viesti meni siis näin: "*kaverin nimi* irony is strong with this"). 
Tuntia myöhemmin huomaan että olen missannut kolme puhelua ja että vastaajassani on yksi viesti. Kuuntelin vastaajaviestin ennen kuin aloin soittelemaan takaisin ks numeroon, ja onneksi teinkin niin, sillä kyseessä oli ex-pomoni, joka sanoi nähneensä minun facebook-herjaukseni ja että hän on soittanut edelliseen työpaikkaani ja varoittanut heitäkin että he saattavat joutua facebookissa minun haukkujeni uhriksi, ja hän sanoi myöskin pitävänsä huolen että en saa enää töitä mistään tästä kylästä, ellen poistaisi tätä herjausta facebookista. 

Ensimmäinen reaktioni oli: "oookei...?" 

Toinen reaktioni oli lievä pelko, sillä olen kuullut että ks pomo ei ole aivan järjissään, joten aloin heti miettiä tietääkö hän missä asun, pitääkö alkaa pelätä että tulee tiiliskivi ikkunasta läpi...?

Kolmas reaktioni oli jo lievä huvittuneisuus: kuinka hölmö tämän ihmisen pitää oikein olla, että hän jättää minulle vastaajaviestiin uhkauksia? Tallensin ks. viestin tulevaisuuden varalle, mikäli tämä nainen ryhtyy oikeasti hankaloittamaan elämääni. En myöskään poistanut facebook-viestiäni, vaan otin siitä kuvatallenteen siltä varalta että ks pomo väittää minun sanoneen enemmän kuin oikeasti sanoin. 

Sillä välin kun menin alakertaan kertomaan äitini miesystävälle tapahtuneesta, oli puhelimeeni tullut tällä kertaa eri numerosta yksi soitto, ja vastaajaviesti, mutta tässä vastaajan viestissä ex-pomoni esitti soittavansa paikallisesta ravikisapaikasta, jossa hän tietää minun työskennelleen ennen baarissa, ja johon olen aikeissa palata töihin jos minut sinne huolivat. Hän esitti soittavansa siksi että he tarvitsevat minua takaisin heille töihin ja pyysi että soittaisin hänelle mahdollisimman pian takaisin.
Jos en olisi jo pelkästä äänestä tunnistanut että kyseessä oli ex-pomoni, niin vähintäänkin olisin kyseenalaistanut miksi minun entinen työpaikkani soittaa minulle kymmeneltä illalla, ja että miksi he ylipäätään soittavat minulle, kun olen ollut heihin sähköpostitse yhteyksissä ja yleensä jos heillä on asiaa, he lähettävät tekstarin. Kyseessä oli siis vain ex-pomoni epätoivoinen yritys saada minut soittamaan hänelle takaisin. En soittanut. 

Sen sijaan soitin seuraavana päivänä ACAS:iin, paikalliseen palveluun johon työntekijät voivat soittaa hakeakseen ilmaista neuvoa lakiasioissa. En nimittäin ole vielä saanut palkkaani, ja olen nyt hiukan huolissani että tämä pomo ei ole aikeissakaan maksaa minulle. Kysyin siis ACAS:lta mitä minun pitäisi tehdä, ja he käskivät kirjoittaa pomolle kirjeen jossa vaadin palkkaani maksettavaksi viikon sisällä. Jos palkkaa ei viikon sisällä kuulu, minun tulee soittaa takaisin ACAS:ille ja nämä ottavat sitten pomooni yhteyttä lakiteitse. Tein kuten neuvottiin ja perjantai-iltana kirje oli toimitettuna ravintolaan (kaverini toimesta, itse en uskaltanut sinne mennä). Joten nyt en voi sitten muuta kuin odotella ja katsoa aikooko ex-pomoni heittäytyä täysin lapselliseksi vai tekeekö hän meille kummallekin elämän helpommaksi ja maksaa palkkani ja voimme jättää toisemme sitten ikihyviksi rauhaan... Vai jäänkö piakkoin auton alle kotimatkalla kaupasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti